O blogu

Ovaj blog nastao je sa ciljem da korisnici interaktivno razmenjuju svoja znanja i iskustva iz oblasti internet tehnologija. Nakon realizacije projekata „Dosta E-Nasilja“ i „STOP elektronskom nasilju“ u okviru kojih su nastali i sajtovi www.e-bezbednost.rs i online centar za podršku žrtvama nasilja na internetu podrska.e-bezbednost.rs, odlučili smo da pokrenemo i blog. Nešto drugačije, nešto novo, sa mnogo više tema, gde će korisnici moći da razmenjuju iskustva iz raznih oblasti. Zato uvodimo i šalu, neobaveznu priču, anegdote sa Fejsa i sl. I dok je zvanični sajt ono što predstavlja projekat, dok je online centar za podršku ono što mi radimo, dotle je blog ono mesto za mlade za koje smatramo da je nedostajalo. Na Fejsbuku i Tvieru objavljiujemo vesti iz IT-a, ali sada pružamo priliku mladima (a za nas su to svi oni koji se tako osećaju) i da sami kreiraju vesti, da kreiraju teme i pokreću rasprave.

Sa razlogom smo odabrali WordPress i postavili blog na sadašnju adresu. Želimo da autori i urednici tekstova mogu lako i brzo da održavaju blog, onako… volonterski… kako su to i do sada činili. Okruženi smo raznim nemilim vestima iz škola i neposrednog okruženja kako na internetu raste broj sukoba. Ali, da li neko nudi rešnje? Ko danas radi sa korisnicima interneta, prvenstveno mladima? Ko ih usmerava kako se ophoditi u virtuelnom okruženju? Koliko su mladi svesni kakve posledice sukobi na internetu i nasilje mogu da imaju i na svakodnevni, stvaran život?

Na žalost, uskraćeni smo za brojne odgovore na ova pitanja. Mladi internet najčešće doživljavaju kao zabavu, ali kada se nešto desi… Onda se povlači ručna. Trudićemo se da ovim blogom damo što više odgovora na pitanja, što više saveta, razmenimo što više iskustava, ali i šala kako bismo zadržali pozitivan duh.

Pozivamo sve one koji žele da nam se priključe, da nas kontaktiraju na info@e-bezbednost.rs i da zajedno, u trećoj godini realizacije projekta, damo svoj doprinos izgranji virtuelnog okruženja bez nasilja.

Advertisements
komentari
  1. dzonifreestyle kaže:

    +1 🙂

  2. dzonifreestyle kaže:

    Lepo je što ste pokrenuli projekat.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s