Odjavite se daljinski sa Facebook naloga

Posted: jul 1, 2013 in Facebook priče, Savet može biti zlata vredan

Danas, 1. jula 2013. naš blog ulazi u šesti mesec postojanja i pišemo 101. članak. Danas je i Fejsbuk je objavio jedan krajnje zanimljiv savet za svoje korisnike: „Kako se odjaviti sa Facebooka daljinski“. Prenosimo slobodniji prevod tog teksta, uz naše komentare, otvarajući novu stotinu naših članaka i nadamo se da će ih do kraja 2013. godine biti preko 200.

A šta nam Facebook to danas poručuje? Koji savet za čuvanje naše privatnosti imaju zaposleni u Fejsbuku?

Vi ste ti koji kontrolišete iskustvo na Facebook-u . Kontrola se ne odnosi samo na odlučivanje šta i sa kim šerujete, kontrola se takođe odnosi i na sigurno pristupanje Fejsbuku.

Da li ste znali da možete daljinski da kontrolišete aktivne sesije koje ste ostavili otvorene na drugim računarima i uređajima?

Ako ste zaboravili da se odjavite sa Fejsbuk nalog na drugom uređaju ili kompjuteru, možete to učiniti daljisnki. Ipak zapamtite da je najbezbednije odjaviti se na kompjuteru na kojem ste posetili svoj FB nalog. Najvažnije je da to učinite kada koristite javni računar ili računar koji delite sa drugim osobama. Nemojte zaboraviti da nakon toga pritisnete istovremeno kontrol, šift i dilit: ctr+shift+delete i da izbrišete memoriju pretraživača, sve šifre, kukije i sl.

Da biste isključili aktivne sesije na drugim računarima, u svom Fejsbuk nalogu (Account) izaberite opšta podešavanja naloga (General Account Settings) zatim odaberite postavke sigurnosti (Security Settings). Ovde imate pregled aktivnih sesija Vašeg Fejsbuk naloga na drugim računarima. Možete odabrati svaku od sesija, ugasiti je i time se, praktično, odlogovati sa drugog računara na kojem Vam je ostao otvoren nalog. Takođe u ovom delu sigurnosni podešavanja, možete podesiti da vas Fejsbuk obaveštava putem e-maila ili SMS-a kada neko pokuša da pristupi Vašem nalogu, a o tome smo već pisali na ovom blogu.

fb

Advertisements
komentari
  1. […] pozivam korisnike da se svaki put odloguju, izbrišu istoriju pregledanja i ukoliko je potrebno obrišu sesiju Fejsbuka daljinski, o čemu je već pisano na ovom […]

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s