Da predstavimo i Centar za podršku…

Posted: februar 9, 2013 in IT - Svet za sebe ili za sve?, Promocije, Razne priče, Savet može biti zlata vredan

Ovih dana u medijima se dosta govorilo o elektronskoj bezbednosti, sa posebnim osvrtom na bezbednost na društvenim mrežama. Akcenat se stavljao na odnos poštovanja u obraćanju prema drugim korisnicima. Samo dan nakon obeležavanja Međunarodnog dana bezbednosti na internetu, RTS 1 emitovao je emisiju Evronet čija tema je bio naš projekat e-Bezbednost. Zahvaljujući tome, drastično se povećao broj korisnika Centra za podršku e-Bezbednost.rs  Međutim, popriličan broj korisnika javlja nam se i putem Fejsbuka i mejla.

Ovde želimo da iznesemo nekoliko saveta o tome kako koristiti Centar za podršku.

Zašto Centar za podršku, a ne mejl, Fejsbuk ili Tviter?

Na našu mejl adresu info@e-bezbednost.rs dnevno pristiže popriličan broj elektronski poruka. Bilo bi veoma nezgodno kada bismo na važna pitanja poput problema korisnika, odgovarali mejlom koji može da se zagubi. Centar za podršku prati veći broj administratora, svako od njih ima šire tehničke mogućnosti neko kada bi koristili samo mejl, pa je samim tim verovatnoća da se poruka izgubi ili nekome promakne daleko manja. Sa druge strane, mejlovi, kao i svakom drugom, i nama mogu da nam promaku, dok putem sistema Centra za podršku imamo nekoliko kopija poruke koju ste nam uputili.

Tviter nam ne daje tehničke mogućnosti koje su nam neophodne za rad, dok Fejsbuk ne smatramo naročito pouzdanim i adekvatnim mestom za raspravu o problemima. Apsurdno je kada nam se korisnik ili korisnica javi putem Fejsbuka, a pri tome se žali kako je osato/la bez šifre ili još neko ima pristup profilu sa kojeg piše.

Šta su tiketi?

Tiket je Vaš predmet kod nas – kako kada neko u opštini ili drugoj administracuiji preuzme mnogo Vaših papira, dokumentacije i treba da reši Vaš problem. Za mlađe korisnike: tako zaprimljena dokumentacija u  administraciji se zove predmet. Dakle tiket je onaj papir sa brojem koji služi da kada ga predate nekom u administraciji, on pronađe Vaš predmet i na osnovu toga zna šta treba da radi. Suštinski, u našem slučaju, to je broj koji sistem automatski generiše i šalje Vam putem mejla na adresu koju ste uneli prilikom slanja poruke nama. Na osnovu tog broja mi dalje vodimo brigu o prepisci sa Vama i uvek možemo da vidimo u kojoj smo fazi rešavanja Vašeg problema.

Kada su tiketi u pitanju, treba napomenuti da se tiket može otvoriti kao novi i koristiti stari. Novi tiket otvarate kada god imate novi problem. I za to postoji opcija na sajtu. Dokle god sa operaterima razgovarate na temu istog problema koristite isti broj tiketa, tipa: #123456 (gde znak # ne unosite u polje predviđeno za unos broja).

Dakle, novi problem – novi tiket. Stari problem – stari tiket. Čak i kada izgubite broj tiketa, možete nam se obratiti i mi ćemo Vam proslediti broj. Važno je reći da jedan isti korisnik može istovremeno da ima otvorena 4 tiketa, odnosno može nam se obratiti sa zahtevom da mu pomognemo da reši četri problema. Preko tog broja, teško da ćemo biti u mogućnosti da Vam odgovorimo na sva pitanja i pružimo adekvatu i kvalitetnu podršku.

Status tiketa?

Status tiketa govori o tome dokle smo stigli u realizaciji Vašeg predmeta: da li je potrebno još dodatnog vremena za realizaciju, da li je potrebno nešto novo pokušati, da li će neko drugi od operatera preuzeti Vaš predmet itd. U okviru statusa tiketa Vi pratite naše odgovore upućene Vama. Niko sem Vas, koji imate mejl adresu sa koje ste nam uputili poruku i broj tiketa, ne može da vidi ove poruke. Takođe, sve te poruke ste predhodno primili i na mejl, pa je gotovo nemoguće da ih izgubite.

Status tiketa se proverava na samom sajtu uz pomoć opcije za proveru. Dovoljno je da unesete svoju mejl adresu koju ste uneli prilikom slanja prvog upita i broj tiketa koji je za Vas sistem automatski generisao. Nema potrebe da se registrujete i ostavljate bilo kakve podatke o sebi.

Ukoliko više puta pokušate da proverite status sa pogrešnim mejlom ili broj tiketa, sistem će sam početi da odbacuje Vašu adresu i onemogući će Vam pristup Centru za podršku.

Iskreno se nadamo da smo novim korisnicima ovim tekstom barem malo pojasnili kako sistem funkcioniše. Otvoren je 24/7 i u svako doba dana ili noći možete nam se obratiti, a mi ćemo nastojati da Vam odgovorimo što je brže moguće. Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno ih ostavite u komentarima, a mi ćemo odgovoriti na njih.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s