Povezivanje s poštovanjem

Posted: februar 4, 2013 in Akcije, IT - Svet za sebe ili za sve?, Promocije, Razne priče

Evropska unija je 2004. godine započela inicijativu pod nazivom SafeBorder i od tada do danas 5. februar obeležava se kao Međunarodni dan bezbednosti na internetu. U svetu, 5. februar će biti obeležen po deseti put, a u Srbiji četvrti put.

Dan bezbednog interneta biće obležen u utorak, 5. februar 2013. brojnim aktivnostima širom Srbije, a u Beogradu će biti izvedena  interaktivna radionica inspirisana temom ovogodišnje globalne manifestacije “Poveži se i poštuj drugog” (“Connect with Respect”), na trećem spratu TC Ušće. Pored ovog događaja, brojne organizacije širom zemlje, koje se bave tematikom bezbednosti na internetu, obeležiće svoj dan različitim sadržajima. e-Bezbednost tim povodom pokreće akciju #sigurannet.

Naglasak ovogodišnje proslave biće na pravima i obavezama svih koji koriste internet i moderne tehnologije, i posebno na poštovanju prava, ličnosti i privatnosti drugih korisnika.

#sigurannet – Akcija!

U okviru akcije koju ćemo sprovesti online, na društvenim mrežama, korisnici će moći da nam šalju postove, komentare, tvitove koji govore o tome šta je za korisnike siguran net. Šta za njih znači sigurnost interneta i kakvo je to virtuelno okruženje kakvo bi korisnici želeli? Pored toga, biće prostora i za šalu, pa očekujemo da će korisnici slati postere, fotografije i video snimke na temu #sigurannet. Akcija će trajati tokom čitavog dana, a najbolji sadržaj biće objavljen na našem blogu.

Cilj ove akcije je promocija kulture ponašanja korisnika interneta i podizanje nivoa svesti, prvenstveno mlađih korisnika, o opasnostima koje vrebaju na internetu, kao i promocija nenasilne komunikacije i ophođenja u virtuelnom okruženju.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s